Johannes Möller, gitarr

Lördag 10 augusti kl. 18.00

Elghammar, Stjärnhov

En klassisk och samtidigt innovativ gitarrist på världselitnivå. I sommar ges (äntligen!) ett tillfälle att höra Johannes Möller i Sverige och Sörmland, dit han återkommer för en solokonsert i sjönära läge i Elghammars praktfulla salong. Där kommer han bland annat att presentera prov på sin färg- och innehållsrika produktion som kompositör, i form av 24 preludier. Hör och se Johannes spela ett urval av preludierna här. 

Johannes Möller
, född den 29 november 1981 i Stockholm, är en högt ansedd klassisk gitarrist och kompositör med en anmärkningsvärd karriär. Han började sin musikaliska resa i ung ålder och studerade klassisk gitarr och komposition, bland annat vid Royal College of Music i London. Över åren finslipade Möller sina färdigheter och utvecklade en djup passion för den klassiska gitarren. 

Ett av de avgörande ögonblicken i hans karriär kom år 2010 när han trädde fram som vinnare av den prestigefyllda tävlingen Guitar Foundation of America International Concert Artist Competition. Denna seger katapulterade honom in i rampljuset internationellt och befäste hans rykte som en klassisk gitarrist i världsklass. En gravyr med hans namn finns på väggen i konsertsalen Concertgebouw i Amsterdam, som ett erkännande för hans skickliga prestationer vid den nederländska tävlingen Vriendenkrans Concours vilken Möller vann 2008.

Möller är känd för sin mångsidighet och sitt innovativa förhållningssätt till den klassiska gitarren. Han har en djup förståelse för instrumentet och en förmåga att utvinna ett brett spektrum av känslor och nyanser från det. Hans framträdanden kännetecknas av teknisk briljans, musikalisk känslighet och en innerlig kontakt med publiken. Förutom att tolka klassiska gitarrmästerverk är Johannes Möller en produktiv kompositör. Han har bidragit betydligt till den klassiska gitarrepertoaren genom att komponera olika originalverk som visar upp hans kreativitet och konstnärliga djup. Dessa kompositioner hämtar ofta inspiration från olika musikaliska traditioner och skapar en unik fusion av klassisk musik och världsmusik.

Under sin karriär har Johannes Möller genomfört omfattande turnéer och delat med sig av sin musik till publik runt om i världen. Hans liveframträdanden är kända för sina fängslande och känslofyllda tolkningar. I studion har han spelat in talrika album som återspeglar hans musikaliska vision och virtuositet. Johannes Möllers bidrag till den klassiska gitarrvärlden sträcker sig bortom hans tekniska skicklighet och konstnärlighet. Han representerar en ny generation klassiska gitarrister som driver gränserna för instrumentet, utforskar nya musikaliska horisonter och omdefinierar vad som är möjligt inom den klassiska gitarrvärlden. Hans inflytande på den klassiska musikvärlden fortsätter att vara betydande, och han förblir en inspiration för blivande gitarrister och musikentusiaster över hela världen.


Biljetter: Ordinarie 250 kr. Medlem 200 kr. Ungdomar under 18 år fri entré! Bokning via sms till 070-471 85 36. Betalning via Swish i första hand (alternativt kontant). Ev. återstående biljetter säljs i på plats innan konserten. Vill du bli medlem i Björnlunda kammarmusikförening? Betala 100 kr via Swish till 123 221 3056 eller bankgiro 279-5854. Ange ditt namn (helst efternamnet först) och e-postadress.
Övrigt: Mousserande dryck kan köpas i pausen.
Arrangör:
 Björnlunda kammarmusikförening