TrioLi

Söndag 8 september kl. 14.00

Åkerö säteri, Bettna

Åkerö säteri, beskuren bild. Originalfoto: TS Eriksson, CC BY 3.0 via Wikimedia Commons.

TrioLi består av:
Amanda Liljefors – sopran
Alexander Lindh – trumpet
Matilda Lindholm – piano


Denna något okonventionella konstellation gick samman som grupp under 2023 och gjorde sin debutkonsert tillsammans under musikfestivalen Musik i Djura. Med en stor blandning av repertoar, både existerande för denna sättning och egna varianter av stycken som ligger dem varmt om hjärtat, blir programmen dynamiska och mycket uppskattade.

Amanda 
Liljefors är en ung sopran från Stockholm som frilansar i Sverige och internationellt. Sin utbildning fick hon på Kungliga Musikhögskolan och SKH Opera och har varit flitigt engagerad både under och efter studierna. Amanda har gjort roller på flera av Sveriges opera- och konsertscener. Säsongen 2021/2022 gjorde hon sin första roll på Kungliga Operan. Samma säsong gjorde hon även sin debut på Norrlandsoperan dit hon blev återinbjuden våren 2024 för att göra rollen som Jane i Daniel Nelsons Stolthet och fördom som blev en stor succé i hela Norrland. Hon har även framträtt på ett flertal sommaroperor där hon gestaltat roller som Mimì i La Bohème, Eurydike i Glucks Orfeus och Eurydike och Micaëla i Carmen. Som konsertsolist är hon efterfrågad både i Sverige och utomlands där hon har sjungit i Wien, Paris, Bryssel, Berlin etc.

Alexander 
Lindh kommer från Borlänge där han fick sin första musikaliska skolning på Borlänge musikskola. Därefter följde studier i trumpet vid musikkonservatoriet i Falun för Mats Heinemann och på Malmö musikhögskola för professor Håkan Hardenberger. Alexander är anställd i Linnékvintetten/Uppsala kammarorkester sedan 2023 och har innan dess jobbat i bland annat Arméns musikkår. Parallellt med sina anställningar frilansar han med olika orkestrar och ensembler runt om i Sverige. Alexander har också varit solist vid flertalet tillfällen, både med Borlänge och Dalarnas orkesterföreningar i bland annat Haydns trumpetkonsert. 2023 var han även solist med Uppsala kammarorkester i Frank Martins konsert för sju blåsinstrument.

Matilda 
Lindholm är en flitigt efterfrågad pianist som framträder regelbundet i Sverige som solist och kammarmusiker. Matilda gjorde år 2022 sin debut i Grünewaldsalen i Konserthuset i Stockholm följt av en konsertserie med samma program i regi av Musik i Syd. Under våren 2022 gav Matilda det första framförandet i Norden av Dora Pejacevics pianokonsert vid en konsert tillsammans med Helsingborgs symfoniorkester, och hon debuterade nyligen även med Norrköpings symfoniorkester. Hon har synts vid många välkända festivaler runtom landet, bland annat Pianorama i Stockholms Konserthus under ledning av Roland Pöntinen och Sandvikens kammarmusikfestival, och även gästat Piano Visions.


Åkerö säteri är mycket vackert beläget, omgivet av sjön Yngaren från alla håll. Det är ett av Sörmlands äldsta gods med en rik historia. Vackra lönnar, askar och lindar står planterade runtom och en hundraårig, obruten lindallé leder fram till huvudbyggnaden.  


Biljetter: 200 kr. Köps via Biletto.
Vägbeskrivning: 
Åkerö ligger ca 27 km från Katrineholm och 40 km från Nyköping, skyltad avtagsväg från väg 52.
Arrangör: Kultur i Yngarebygden med stöd från Sörmlands Sparbank och Katrineholms kommun.