trio Azur

Lördag 18 maj kl. 16.00

Skärborgarnas hus, Smäckbrogatan 25, Trosa

Målning av Evaristo Baschenis (1617–1677). Public domain via Wikimedia Commons.

Christina Larsson Malmberg – sopran 
Nora Roll – viola da gamba
Peter Lönnerberg – cembalo

Christina Larsson Malmberg är en frilansande sopran, verksam såväl nationellt som internationellt inom kyrkomusik, kammarmusik och opera. Sedan januari 2018 ingår hon i ett flerårigt samarbete med Konserthuset Stockholm, där hennes grupp Operabyrån spelar en mängd olika föreställningar under flera år framöver. Christina är specialiserad inom den tidiga musiken, men rör sig även lätt i senare klassisk och nyskriven repertoar. Hon har haft förmånen att uruppföra flera verk, såsom Ingjutet i mitt hjärta (bl.a. på Konserthuset i Stockholm) och flera nyskrivna oratorier. Bach och Monteverdi tillhör de stora favoriterna men Christina brinner också för att leta upp och lyfta fram bortglömd barockmusik skriven av kvinnor.

Christina arbetar regelbundet med landets främsta barockmusiker såsom Mime Yamahiro Brinkmann (cello), Jonas Nordberg (lutor) och Mariangiola Martello (cembalo). Christina är återkommande solist i den danska barockorkestern Copenhagen Soloists och har samarbetat med Linnékvintetten och Musik i Uppland vid flera turnéer. Hon har flera gånger sjungit vid Vadstena-Akademien och haft äran att vara solist vid Nobelfesten, med mera.

Viola da gamba-experten Nora Roll är medlem i Göteborgs Barock och har spelat konserter i över hela Europa med ensembler som Concerto Copenhagen och franska Les Arts Florissants.

Peter Lönnerberg är cembalist och organist i Rebaroque, kvartetten Stockholm Barock och förekommer flitigt som frilansmusiker i många andra sammanhang, bl.a. som continuomusiker med Göteborg Baroque och La Récréation. Vidare är han en av grundarna av Ensemble Cornucopia. Peter är också intresserad av undervisning och har t.ex. varit gästlärare vid musikhögskolan i Belgrad. Bland hans många cd-inspelningar märks t.ex. en skivinspelning med bland annat tidig italiensk barockmusik för violin och cembalo med Kroatiska barockensemblens konsertmästare Laura Vadjon (Aquarius Records) samt Telemannia innehållande musik av Telemann (förstås) tillsammans med Rebaroque (Proprius). Peter har studerat för bland andra Lars-Ulrik Mortensen i Köpenhamn.


 Biljetter: Ordinarie pris 200 kr. Medlemmar i Trosa kammarmusikförening 150 kr. Ungdomar under 18 år FRI ENTRÉ! Biljetter kan köpas vid konsertentrén eller förbokas via e-post till styrelsen@kammarmusiktrosa.se

Arrangör: Trosa kammarmusikförening